Som ni alla jobbar!

Rikspolischef Dan Eliasson skriver om en intensiv period för den operativa verksamheten med mycket bra polisarbete.

 

Förra veckan var en av det mest ansträngande för oss på länge. Valborg och 1 maj ställer som vanligt stora krav. Inte minst vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge krävdes stora insatser. Till det hade vi kungens födelsedag med alla högtidligheter det innebar. Utöver det hanterade vi ett terrorhot som krävde betydande insatser från oss. Allt detta skötte ni på ett alldeles utmärkt sätt. Stort tack för fantastiskt fint arbete – igen!

Man hinner inte med att andas ut förrän nya utmaningar står inför dörren. Vardagen tär hårt på oss. Snart kommer Eurovision till Stockholm, vilket kräver sitt. I slutet av månaden ska sedan region Nord gå över till sin nya regionledningscentral. Utmaningar saknas sannerligen inte. Om det ligger mycket framför oss får vi också glädja oss över det som varit. En stor eloge till region Väst som nu har avslutat utredningen kring de brutala morden vid Vårväderstorget på Hisingen. Åtta personer åtalas för inblandning i dådet, varav fem åtalas för mord. Bra jobbat!

I veckan har jag också välkomnat vårt nya helikoptersystem. Nya helikoptrar med exklusiv och ny teknik som gör oss effektivare i vår verksamhet. Det gäller inte bara transporter, utan också bekämpning av terrorism, grov organiserad brottslighet, trafikbrott, mängdbrottslighet, men också för att rädda liv. Ett viktigt kvalitativt språng i vår verksamhet.

Ett besök på NFC idag lovar också spännande upplevelser. Superproffsiga arbetskamrater tillsammans med spetsteknik. Är det så att den teknikrevolution vi länge pratat om så sakteligen börjar ta form. Smarta telefoner, helikoptersystem, forensik m.m. Det är inte bara i det organisatoriska vi går in i nya miljöer. Vi gör det också när det gäller tekniken. Det lovar gott.