Nu vänder det

Bättre utredningsresultat och konsekvenser av anställningsstoppet. Läs rikspolischefens veckobrev.

I veckan har vi berättat att resultaten i utredningsverksamheten börjar se bättre ut. Efter minussiffror alla månader under 2016 – jämfört med året innan – ökade antalet redovisade ärenden med nio procent i januari.

Stort fokus på utredningar

Det som känns mest lovande är att det i hela landet riktas stort fokus mot utredningsverksamheten. Många lägger ner ett stort arbete för att vända resultaten och jag ser många kreativa lösningar. Ett exempel är Polisområde Stockholm Syd som under ett kvällspass använde den beprövade metoden ”masskallning” för grova brottsärenden. Resultatet blev bland annat 22 förhör på plats och 32 telefonförhör. Med hjälp av yttre spaningsgrupper kopplat till insatsen kunde också en misstänkt anhållen för våldtäkt hämtas in. Imponerande!

Mer om anställningsstoppet

Som meddelats tidigare har vi beslutat om ett anställningsstopp för de nationella avdelningarna. Syftet med det är att ytterligare prioritera rekryteringarna i myndigheten till förmån för lokalpolisområdena. När vi aviserade detta gjordes det klart att ingen regel kan vara utan undantag. Tillsammans med cheferna för de nationella avdelningarna har jag nu gått igenom de mest verksamhetskritiska rekryteringarna som måste göras. Det har varit bra samtal. Avdelningschefernas bedömning var att arbetet kommer att kunna genomföras med en bra arbetsmiljö. Under tiden kan vi fortsätta att ha fullt fokus på att förstärka lokalpolisområdena.

Vid våld i tjänsten

Jag har tidigare luftat mina synpunkter kring det skydd och stöd som polisanställda har när de utsätts för våld i tjänsten. En fundering är om det är rimligt att anställda som skadas i tjänsten över huvudtaget ska behöva förlora något på detta? Det finns visserligen redan idag lösningar, bland annat genom PSA/Polis som reglerar detta. Men jag har också fått exempel på personer som har drabbats och som har fallit mellan stolarna. Frågan är om systemen är tillräckligt väl utvecklade? Jag tänker borra vidare i denna fråga för att se om vi bör göra några förändringar för att täta till eventuella luckor i systemet.

Bra kommunikationsarbete

Ofta när jag är ute i verksamheten slås jag av allt gott arbete som görs. I veckan var ytterligare ett tillfälle då jag fick en energikick. Jag besökte produktionsenheten på kommunikationsavdelningen och fick en fördjupad inblick av hur professionellt vi arbetar med kommunikation både internt och externt. Mycket handlar om samordning av pågående frågor och hur vi ska kommunicera dessa. Det sker på Intrapolis, polisen.se, sociala medier, i media, filmer, radiopoddar m.m. Det kändes som jag var på en mycket modern redaktion, med en förmåga som skulle vara svår att skapa i varje region. Ett bevis på den höga kvaliteten är det nyligen vunna priset "The Pearl Award" för tidningen Svensk Polis. Roligt! 

Viktig rekrytering pågår

På tal om kommunikation börjar vi närma oss ett avslut i arbetet med att rekrytera en ny kommunikationsdirektör. Jag går in i processen på allvar i närtid och ska intervjua ett antal kandidater. Arbetstagarorganisationerna ska göra detsamma och sedan ska vi komma till beslut. Roligt och spännande!

Dan Eliassons signatur