Därför testas alla Skånepoliser

Idrottskonsulenten Charlotte Holmberg Svanebjär har med sina kollegor tagit fram tester för att kontrollera fysiken hos Skånepoliser.

Varför fysiktestar ni alla poliser i yttre tjänst?

– Dels för att öka säkerheten, dels handlar det om fysisk hälsa. En polis behöver ha vissa fysiska förutsättningar för att orka med arbetet som polis i yttre tjänst och för att orka bära tung utrustning.

Hur är testerna utformade?

– Vi började 2009, med syreupptagningstester, då var det hjärtat och konditionen som stod i centrum. Från och med i år har vi tagit fram ett specifikt koncept utifrån det som krävs för att man ska vara en fysiskt säker, stark och smärtfri polis.

– Med det som utgångspunkt genomför vi fyra övningar: Ett styrketest där man lyfter och drar en kollega 15 meter; ett accelerations-test där man springer totalt 20 meter med riktningsförändringar på tid; ett båltest på en pilatesboll och ett rörelsetest i form av en så kallad over head squat.

Vilka testas?

– Det är obligatoriskt för all personal som arbetar i yttre tjänst inom Skånepolisen. Det spelar alltså ingen roll om man är hundförare, spanare eller ordningspolis.

Hur är formen på Skånepoliserna?

– Generellt ser det bra ut, även om det varierar något mellan polisområdena. I Malmö, som har en ung kår, är fler starkare och rörligare än i till exempel södra Skåne, vars personal har en högre medelålder.

Vad kan ni göra åt det?

– I samband med testerna går vi igenom ett träningsprogram, vilket alla har användning av. Dessutom finns det en underliggande utmaning i att vi kommer tillbaka en gång om året. Man vill ju inte ha ett sämre resultat än förra gången.

– Jag får ofta höra att testerna sporrat folk att komma igång med träningen, och vi kan även fånga upp dem som går omkring med smärtor utan att göra någonting åt det. 
I första hand hjälper vi till med 
information om träning eller stretchning, ibland behövs en 
push för att söka expertis i form 
av till exempel en kiropraktor.

Vad tycker poliserna om testerna?

– De flesta verkar tycka att det här är en bra idé. Testerna tas på allvar av både chefer och medarbetare. En del säger att testerna kunde vara hårdare, och att det borde finnas någon typ av tvingande minimikrav. Flera påtalar också att någon form av konditionstest vore bra.

Håller du med?

– Tidigare testade vi endast syreupptagningen, och det är en 
värdemätare som man inte ska 
förringa. Jag tror att vi kommer ha med någon form av konditionstest nästa år.