Artiklar 2014

 • Uppdrag: Lyssna

  2014-12-22: Lokalpolisarbetet ska stärkas, och medborgarnas inflytande. Under parollen ”Polisen lyssnar!” samlar Lundapolisen in förslag från medborgarna på hur området runt Centralstationen kan bli tryggare. I december är det dags att avge ett medborgarlöfte.

 • Dan Eliasson - ny rikspolischef

  2014-12-22: Han är punkaren från Hedemora som ogillar detaljstyrning och revirtänkande. Hans yrkesliv spänner från gruvarbete i Garpenberg till de högsta chefsbefattningarna på statliga myndigheter. Möt Sveriges nye rikspolischef.

 • Tsunamin - tio år senare

  2014-12-22: När jättevågen sköljde in över Sydostasiens stränder på annandagen 2004 anade få vilka konsekvenserna skulle bli. Främst i mänskligt lidande. Tio år senare kan man konstatera att den också har påverkat svensk polis och samhällets katastrofberedskap.

 • Så jobbar hatbrottsgruppen

  2014-11-05: Hur bevisar man vad någon tänker? Det är grundfrågan när Stockholmspolisens hatbrottsgrupp utreder en brottstyp som spänner från klotter och glåpord – till rån och mord.

 • Så jobbar en barnutredare

  2014-11-05: Flera misstänkta sexualbrott på förskolor har utretts i Malmö på senare tid. Mikaela Brandin är barnutredaren som har fingertoppskänslan som krävs för att förhöra små barn – och ett obönhörligt driv som gör att hon liknas vid en tiger.

 • Första januari – då börjar det

  2014-11-05: Från årsskiftet gäller den nya polismyndigheten, och alla polisanställda vet var i den de har placerats. Men vad händer i praktiken den 1 januari? Svensk Polis åkte till Skåne och ställde frågan till två chefer på olika nivåer.

 • Följ Nationella bombskyddet

  2014-11-05: Blindgångare, rånattrapper, självmordsbomber och kasserad dynamit. För det ingen annan vågar gå i närheten av – finns Nationella bombskyddet. Svensk Polis har följt en vardag där varje halvmeter är en fråga om liv och död.

 • Rikspolischef Bengt Svenson: Bra polis kan bli bättre

  2014-11-05: Polisen, och polisens resultat, är ofta debatterad och inte sällan kritiserad. Därför är det välkommet att det nu har kommit en extern utvärdering gjord av Brottsförebyggande Rådet, Brå.

 • Christer Nordström är alltid redo

  2014-10-02: Han har gripit sin bror, extrajobbar på bio och är alltid tillgänglig via telefon. Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström har inga problem med att blanda jobb och privatliv.

 • 70 älgjägare kontrollerades vid jaktstarten

  2014-10-02: Polisen i Skellefteå fanns på plats i skogen när årets älgjakt inleddes den första september. Dag två kontrollerades fordon, förare, vapen och handlingar.

 • "En formell skilsmässa från RPS"

  2014-10-02: Vad händer egentligen med Säpo efter den 1 januari 2015? Biträdande säkerhetspolischef Johan Sjöö har svaret.

 • Så jobbade dialogpolisen under valet 2014

  2014-10-02: Det är länge sedan ett val var så laddat. Torgmöten och motdemonstrationer har avlöst varandra in i det sista. Vi följde med två av Malmös dialogpoliser – som aldrig varit så efterfrågade som under årets valrörelse – till möten i Lund och Helsingborg.

 • Rikspolischefen: Vi har värnat demokratin

  2014-10-02: Valrörelsen är över men de politiska konsekvenserna av valresultatet diskuteras fortfarande. Ännu vet vi inte om det blir ändringar inom kriminalpolitikens område, eller på andra områden, som kommer att påverka vårt arbete.

 • Partiernas viktigaste polisfrågor

  2014-09-02: Svensk Polis skickade en enkät till partierna i riksdagen: Vilka tre polisfrågor tycker ert parti är viktigast att prioritera de kommande åren? Så här svarade de:

 • Porträtt med Annika Lindahl

  2014-09-01: Hon har samarbetat med psykiatrin för att minska antalet självmord, startat en hatbrottsjour och minskat gatuvåldet i Stockholm. Nu hjälper hon grovt kriminella att lämna sina gäng. Vart än Annika Lindahl sätter sin fot, där händer det saker.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4